Facultatea de

Geografie și Geologie

Descopera Masteratele UAIC

In perioada 21-24 martie 2018, in Sala Pasilor Pierduti, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iasi organizeaza evenimentul „Descopera Masteratele UAIC”.
 
In cadrul acestui evenimet va avea loc un târg al ofertelor de masterat, dar și o serie de evenimente prin care fiecare facultate ajuta viitorii candidati sa se familiarizeze cu programele de master.
 
Pagina evenimentului: http://www.uaic.ro/masters/
 
 
Cu stima,
Iustina Michiu
Departamentul de Marketing Educational, Evenimente si Imagine Academica (MEDIA)
Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iasi
0232/201101
 
banner descopera masterele 2018

Completarea titlurilor lucrărilor de licenţă/disertaţie - sesiunea 2019

Toți studenţii din anul II Licență, anul III Inginerie Geologică sau anul I Master trebuie să își stabilească și să completeze în platforma de e-Learning, titlul lucrării de licență/disertație și profesorul coordonator pentru sesiunea 2019 până la data de 31 mai 2018(Pentru studenţii din anii terminali, sesiunea 2018, titlurile au fost deja importate din platformă şi orice modificare nu mai este luată în considerare).

Câmpurile de completat se găsesc în pagina de editare a profilului utilizatorului, ultima secțiune: Școlarizare.

(După autentificare, în partea dreaptă, sus, se dă click pe numele utilizatorului apoi se alege Profil din lista derulantă. Din acestă pagină, sus, pe mijloc se alege Editează profil. Se derulează până la ultima secţiune, Şcolarizare, şi se completează ultimele 2 câmpuri, titlul şi profesorul)

De asemenea, toţi studenţii trebuie să verifice şi să actualizeze şi celelalte câmpuri de profil, în special adresa de email validă deoarece este folosită pentru eventuala resetare şi recuperare a parolei de acces.

Conform regulamentului de activitate didactică, studenţii trebuie să îşi stabilească tema lucrării de licenţă/disertaţie cu 3 semestre înainte de susţinere.

 

banner elearning

 

Eventualele probleme legate de accesul la platformă sau lipsa vreunui profesor coordonator din lista de opţiuni se pot trimite pe email la adresa adrian.chiorescu@uaic.ro.

Evenimente UAIC pentru doctoranzi si masteranzi

1. Luni, 26 martie, ora 11.00, in Sala Ferdinand, va avea loc Competitia FameLab, organizata de British Council, in cadrul careia participantii au la dispozitie 3 minute pentru a prezenta un concept stiintific; castigatorul de la Iasi va participa la competitia la nivel national, urmand ca finala sa aiba loc in Regatul Unit (5 - 10 June, International FameLab Final at Cheltenham Science Festival). Cateva filmulete de la competitiile anterioare:

https://www.youtube.com/user/BritishCouncilRO/search?query=FameLab

Inscrierile se fac online, pe pagina web a British Council.

>>> Afiș eveniment

 

2. Marti, 27 martie, la ora 13.00, in Sala Ferdinand, Comisia Fulbright Româno-Americană va prezenta oportunitatile de studiu si cercetare în Statele Unite ale Americii, adresate in special masteranzilor si doctoranzilor.

>>> Afiș eveniment

 

Program gratuit de consiliere psihologică pentru studenții și angajații UAIC

Facultatea de Psihologie si Stiinte ale Educatiei, in colaborare cu Departamentul Servicii pentru Studenți si Absolventi (DSSA), organizeaza un program gratuit de consiliere psihologica pentru studentii si angajatii UAIC.

 

Mai multe detalii:

http://www.uaic.ro/program-de-consiliere-psihologica-pentru-studentii-si-angajatii-uaic/

 

Cu stima,

Iustina Michiu
Departamentul MEDIA –UAIC
0232/201101

 

banner consiliere web 300

Elaborarea Strategiei de Turism a Municipiului Iași și a Zonei Metropolitane Iași

În perioada octombrie-decembrie o echipă formată din cadre didactice și doctoranzi ai Facultății de Geografie și Geologie din cadrul Universității ,,Alexandru Ioan Cuza” a avut oportunitatea și plăcerea de a fi parte a demersului de definire a viitorului turismului în Iași prin elaborarea Strategiei de Turism a Municipiului Iași și a Zonei Metropolitane Iași.

Începând de astăzi documentul este public și intră în consultare (10 zile), orice persoană interesată de viitorul turismului în Iași putând trimite observatii, propuneri si sugestii la emailul informatii@primaria-iasi.ro.

http://www.primaria-iasi.ro/imagini-iasi/fisiere-iasi/1520592399-proiect%20hotarare%20strategia%20de%20turism.pdf

Documentul elaborat oferă o analiză obiectivă a situației actuale a turismului în Iași și propune o serie de direcții în vederea dezvoltării turistice durabile a orașului și, implicit, în vederea creșterii vizibilității orașului ca destinație turistică pe plan național și internațional. Cu acest scop, au fost identificate cinci direcții strategice prioritare. Aceste direcții aduc în prim-plan necesitățile de construire a unei imagini de marcă a orașului și de colaborare a actorilor din turismul ieșean în vederea asigurării premiselor de atragere a turiștilor și de menținere a acestora pentru o perioadă cât mai lungă de timp.

Colaborarea cu membri din cadrul Primăria Municipiului Iași și consultările publice cu reprezentanți ai mediului academic, ai administrației publice, ai industriei turistice și ai societății civile au fost esențiale în vederea creării unei strategii solide care să sprijine demersurile de dezvoltare a turismului în Iași în următorii 12 ani.

Echipa de elaborare a strategiei, lect. Univ. dr. Mihai Bulai (UAIC), prof. Univ. Dr. Corneliu Iațu (prorector UAIC), lect. Univ. Dr. Oana Stoleriu (UAIC), asist. Univ. Dr. Lucian Roșu (UAIC), drd. Alexandra Cehan (UAIC), drd. Ema Corodescu-Roșca(UAIC) și Msc. Emanuel Botez (UAIC) mulțumesc tuturor celor implicați până acum și așteaptă sugestii și propuneri în următoarele zile.

strategia de turism

Apelul la candidaturi pentru Proiecte de cooperare in invatamantul universitar, finantate prin Granturile SEE – Mecanismul financiar 2014-2021

Stimati Coordonatori Erasmus+/SEE,

Va aducem la cunostinta ca a fost lansat apelul la candidaturi pentru Proiecte de cooperare in invatamantul universitar, finantate prin Granturile SEE – Mecanismul financiar 2014-2021. Tipurile de proiecte finantate sunt Proiectele de Cooperare Strategica si Proiecte de Cooperare de mici dimensiuni, al caror scop principal il reprezinta modernizarea / inovarea curriculumului, schimbul de bune practici in ceea ce priveste metodele de predare si organizarea de mobilitati de scurta durata pentru studenti si cadre didactice. Printre activitatile care ar putea fi incluse in aceste tipuri de proiecte se numara: mobilitati de scurta durata pentru studenti, programe de studiu intensiv (Scoli de vara), evenimente comune de formare a personalului din universitati, intalniri intre partenerii proiectului pentru activitati de implementare si coordonare.

Perioada minima de desfasurare a unui astfel de proiect este de 6 luni, iar perioada maxima este de 2 ani. Bugetul alocat fiecarui proiect este de minimum 20.000 de euro si de maximum 200.000 de euro, in functie de complexitatea si durata acestuia.

Documentele necesare pentru depunerea candidaturii sunt urmatoarele:

a) Tabelul cu bugetul detaliat solicitat;

b) Diagrama de activitati;

c) Declaratia de onoare a reprezentantului legal al institutiei solicitante (document care va fi tiparit, semnat, stampilat, scanat si incarcat).

d) In cazul existentei unui partener VET din Elvetia, copia acordului de cooperare cu Liechtenstein.

Candidatura completata in limba engleza trebuie trimisa online, utilizand instumentul de aplicare disponibil la adresa www.eea4edu.ro

Termenul limita de depunere a candidaturii este 27.04.2018, ora 22.00.

Daca doriti sa depuneti un astfel de proiect, va rugam sa ne aduceti o fisa de proiect (model atasat) pentru a o supune atentiei B.E.C.A., in vederea obtinerii declaratiei de onoare a reprezentantului legal (conform hotararii B.E.C.A. 64/16.11.2017).

Informatii suplimentare privitoare la candidatura, precum si Ghidul Candidatilor 2018, puteti gasi la urmatoarele adrese:
http://www.eea4edu.ro/wp-content/uploads/2018_Fisiere_RO/CALL_HE_COOP_2018_RO.pdf

http://www.eea4edu.ro/wp-content/uploads/2018_Fisiere_EN/GUIDE_Coop_2018_EN.pdf

Va rugam sa difuzati acest mesaj tuturor profesorilor din cadrul facultatii din care faceti parte.

Cu respect,
Alexandra Teodorescu

Erasmus+ Office
Department of International Relations
Alexandru Ioan Cuza University of Iași
Bd. Carol I no. 11, 700506 Iași, Romania
alexandra.teodorescu@uaic.ro

Tel. + 40 232 201021

 

Lecturer Dr. Mihai BULAI
Vice-Dean for International Relations
Erasmus+ Coordinator for Internships
=====================================
Tel. 40232201102, int. 2529
Faculty of Geography and Geology
Alexandru Ioan Cuza University of Iași
First University of Romania
www.uaic.ro

ELIBERAREA ADEVERINȚELOR CTP

>>> Calendarul eliberării adeverinţelor CTP

 

Departamentul de Geografie:

Adeverinţele se ridică de la etajul III (sala B661), între orele 08 – 20.

Departamentul de Geologie:
Adeverinţele se eliberează în sala B 566, et. II, Departamentul de Geologie, în baza programului afişat de către domnul Cătălin CALU.

 

Poster3

Call for post-doctoral positions at University of Hradec Kralove, Czech Republic

Dear partner,

On behalf of the University of Hradec Kralove, Czech Republic, I would like to announce a call for post-doctoral positions at our university. The deadline for the call is 15th March and we invite scholars from your university to participate. Please, see the attachment below for details.

 

Download

 

Kind regards

Martin Sedlacek
Head of project department

University of Hradec Kr�lov�
Rokitansk�ho 62
500 03 Hradec Kr�lov�
Czech Republic
www.uhk.cz

banner secretariat2

 

banner descopera masterele 2018

 

banner stagii de practica 300

banner sig2017

Cantemir 2017

cantemir papers 2

logo pesd 2

buton site fac MIHAI DAVID

banner consiliere web 300

 

Desktop background:

1920x1080